Codul Muncii Adnotat
Puteţi accesa gratuit primele 30 de cuvinte din fiecare adnotare, dar nu şi sursele acestora.
Pentru acces deplin la adnotările primelor 20 de articole vă puteţi crea un Cont DEMO (demonstrativ).
Pentru accesarea tuturor resurselor site-ului trebuie sa aveti Cont PROFESIONAL.
 
Art. 220. [protectia liderilor sindicali]
(1) Reprezentantilor alesi in organele de conducere ale sindicatelor li se asigura protectia legii contra oricaror forme de conditionare, constrangere sau limitare a exercitarii functiilor lor.
(2) Pe toata durata exercitarii mandatului, reprezentantii alesi in organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediati pentru motive ce tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariatii din unitate.
(3) Alte masuri de protectie a celor alesi in organele de conducere ale sindicatelor sunt prevazute in legi speciale si in contractul colectiv de munca aplicabil.
[ 2 adnotări ]
1. Reprezentantii alesi in organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediati in perioada de proba, avand in vedere imperativul exercitarii nestanjenite a activitatii sindicale, garantate de Constitutie, si caracterul...
2. Intreruperea temporara a activitatii angajatorului, in temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) C. muncii, urmata de suspendarea raporturilor de munca ale membrilor alesi in conducerea sindicatului, afectati si ei,...