Stimati vizitatori,

Suntem ferm angajati in protejarea datelor cu caracter personal. Va rugam sa parcurgeti cu atentie aceasta politica de confidentialitate, care contine informatii importante cu privire la protectia datelor cu caracter personal, motivele si modul in care colectam si utilizam datele cu caracter personal si va ofera informatii referitoare la drepturile dumneavoastra.
Utilizarea datelor cu caracter personal pe care ni le-ati transmis se face potrivit acestei politici de confidentialitate sau potrivit informarii pe care ati avut-o la dispozitie in momentul colectarii lor.
Securitatea tuturor datelor este un aspect foarte important. De aceea, serverul CodulMuncii.ro se afla in Uniunea Europeana, iar imputernicitii nostri cu privire la suportul tehnic, hardware si software, se afla in Uniunea Europeana.
Procedurile noastre cu privire la protectia datelor cu caracter personal, masurile organizatorice si tehnice, sunt structurate in scopul de a asigura confidentialitate si securitatea datelor cu caracter personal si a tuturor informatiilor aflate in grija noastra. Verificam periodic caracterul adecvat al masurilor implementate.

Colectarea datelor cu caracter personal

Colectam datele cu caracter personal ale clientilor si potentialilor clienti persoane fizice, reprezentanti ai organizatiilor si persoanelor de contact de la nivelul acestora, datele de contact ale persoanelor cu care interactionam si ale celor care actioneaza conform instructiunilor clientilor nostri, furnizorilor nostri si ale persoanelor care ne contacteaza in mod intempestiv. Deopotriva, colectam si pastram datele cu caracter personal ca parte a procedurilor de acceptare a clientilor si de executare a contractelor, dar si pentru indeplinirea sarcinilor pro-bono si de onoare pe care ni le-am asumat sau pe care le consideram rezonabile.
Este posibil ca, pentru anumite servicii sau activitati, sa colectam si categorii speciale de date cu caracter personal, atunci cand obtinem consimtamantul, in scris, prin mijloace informatice, precum si atunci cand legea ne obliga.

Ce date cu caracter personal colectam

Datele colectate difera de la caz la caz. Cel mult colectam numele si prenumele persoanei de contact, denumirea organizatiei, functia, numarul de telefon, adresa de e-mail, adresa postala, data, ora si alte eventuale detalii de contact, care sa ne ajute sa tinem minte contextul interactiunii cu noi.
Nu dorim sa colectam codul numeric personal si nici alte date numerice unice atribuite de catre stat, astfel incat facem asta doar daca legea ne obliga si intotdeauna cu masuri de securitate adecvate. Daca in mod incidental astfel de date ajung la cunostinta noastra, le stergem imediat.

Cum utilizam datele cu caracter personal
Datele cu caracter personal referitoare la contacte pot fi consultate de catre membrii echipei CodulMuncii.ro doar in masura in care este strict necesar pentru initierea si mentinerea legaturii cu persoanele de contact in cauza, pentru executarea contractelor, precum si in alte scopuri care decurg din obligatiile izvorate din legi, contracte sau uzante cinstite.
Luam in considerare contextul in care datele cu caracter personal au fost colectate, in special in ceea ce priveste relatia dintre persoanele vizate si noi, precum si posibilele consecinte asupra persoanelor vizate.
Transmitem invitatii la evenimentele stiintifice organizate de Societatea de Stiinte Juridice, precum si newslettere cu noutati legislative, precum si cu alte informatii relevante din domeniul dreptului muncii.

Scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal
Prelucram datele cu caracter personal pentru dezvoltarea serviciilor noastre, pentru oferirea catre persoanele de contact a informatiilor despre noi si gama noastra de servicii si facilitati. Fireste, le utilizam si pentru punerea la dispozitie a datelor cu caracter personal catre membrii echipei CodulMuncii.ro in scopul prestarii serviciilor contractate si oferirii de noi servicii si facilitati, precum si in scopul onorarii promisiunilor facute si angajamentelor (necontractuale) asumate.
Prelucram datele cu caracter personal si pentru a adresa invitatii la evenimente cu caracter stiintific, adresate profesionistilor.
La fel ca oricine, suntem supusi obligatiilor legale si uzantelor cinstite, astfel incat trebuie sa tinem unele evidente, care nu vizeaza datele cu caracter personal, dar pot contine date cu caracter personal, astfel incat sunt supuse acelorasi rigori de protectie.

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal
Prelucram datele cu caracter personal ale persoanelor de contact pe baza consimtamantului, contractului incheiat cu noi sau uzantelor cinstite, precum si pentru executarea obligatiilor noastre legale.

Pastrarea datelor
Datele cu caracter personal vor fi pastrate de noi doar atat timp cat este necesar scopurilor prelucrarii, precum si, bineinteles, potrivit cerintelor legale sau contractuale. In lipsa unor astfel de cerinte, perioada de pastrare a evidentelor si a documentelor justificative pentru servicii nu ar trebui sa depaseasca 10 ani.

Securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal
Masurile noastre de securitate, atat cele tehnice cat si cele organizatorice, protejeaza atat informatiile noastre cat si informatiile despre contacte, datele cu caracter personal si alte date importante. Preocuparea pentru detectarea, investigarea si rezolvarea amenintarilor la adresa securitatii este permanenta. Alocam resurse logistice si financiare in acest sens.

Drepturile persoanelor vizate
In lipsa unor dispozitii legale care sa le circumstantieze, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal: dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la dumneavoastra pe care le detinem; dreptul la rectificarea oricaror date cu caracter personal incorecte sau incomplete; dreptul la opozitie sau la restrictionarea utilizarii de catre noi a datelor dumneavoastra cu caracter personal; dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe baza de consimtamant; dreptul la stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in situatiile in care v-ati retras consimtamantul, prelucrarea nu mai este necesara sau prelucrarea respectiva este contrara legii; dreptul la portabilitatea datelor ce va permite sa primiti o copie a datelor prelucrate pe care le-am primit de la dumneavoastra sau sa le transmitem unei alte entitati indicate de dumneavoastra; dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarile efectuate pe baza de consimtamant.
Pentru exercitarea drepturilor este nevoie sa ne asiguram ca solicitarile provin de la persoanele vizate. Va rugam sa ne aduceti la cunostinta solicitarile dumneavoastra, in orice modalitate care este asiguratoare cu privire la identitatea solicitantului si indreptatirea lui. Va vom raspunde neintarziat. Daca sunteti nemultumit, aveti posibilitatea sa va adresati ANSPDCP.
Situatii speciale
Utilizatori inregistrati
Utilizatorii inregistrati sunt persoanele care au credentiale de acces (logare) pe CodulMuncii.ro. Utilizatorii inregistrati sunt persoane cu care avem raporturi contractuale, persoane care actioneaza pentru persoane cu care avem raporturi contractuale sau persoane care au permisiuni de acces dobandite de-a lungul timpului.

Newsletter gratuit
Oferim persoanelor interesate posibilitatea de a primi in casuta de e-mail newsletterul CodulMuncii.ro, care contine informari si linkuri catre materiale relevante din domeniul dreptului muncii. In acest scop, colectam, stocam si utilizam adresa de e-mail pentru trimiterea de informari. Aceste date cu caracter personal sunt stocate cu grija, pe un server din Uniunea Europeana, iar furnizorul de servicii tehnice este in Uniunea Europeana. In orice caz, abonatii la newsletter se pot dezabona oricand, fie utilizand linkul de dezabonare automata din interiorul fiecarui e-mail, fie scriindu-ne direct. Nu instrainam sub nicio forma si nici nu inchiriem adresele de e-mail ale persoanelor cu care interactionam.

Pagina Facebook
Avand in vedere ca, potrivit CJUE, administratorul unei pagini pentru fani pe Facebook are, impreuna cu Facebook, calitatea de operator care prelucreaza datele vizitatorilor paginii sale, politica de confidentialitate CodulMuncii.ro este aplicabila si paginii Facebook administrate de noi, cu toate ca nu avem acces nici la fisiere cookies utilizate de Facebook si nici nu cunoastem identitatea persoanelor care acceseaza pagina Facebook administrata de noi fara sa fie logati pe Facebook. Din acest motiv, va aducem la cunostinta drepturile pe care le aveti in calitate de persoane vizate ne-logate pe Facebook si va rugam ca, daca nu doriti ca Facebook sa instaleze cookies in computerele dumneavoastra sa dezactivati aceste elemente tehnice din browserul dumneavoastra. Va multumim pentru intelegere.
Pagina Facebook administrata de CodulMuncii.ro este urmatoarea: https://www.facebook.com/CodulMuncii

Modalitatea de contact cu privire la datele cu caracter personal
Avand in vedere ca nu monitorizam nici pe scara larga si nici sistematic datele dumneavoastra cu caracter personal, precum si faptul ca operatiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal nu reprezinta nici pe departe activitatea noastra principala, desemnarea unui DPO nu este necesara. Totusi, pentru orice solicitare, reclamatie, sugestie sau observatie in legatura cu protectia datelor cu caracter personal va rugam sa folositi adresa de e-mail admin@codulmuncii.ro, sau orice alta modalitate de contact care va este comoda.
* ultima actualizare a acestei pagini: 5 noiembrie 2018